от тогавашния енергиен министър от правителството на Бойко Борисов - Теменужка Петкова, и

...
от тогавашния енергиен министър от правителството на Бойко Борисов - Теменужка Петкова, и
Коментари Харесай

БОЕЦ изпраща сигнал до Кьовеши за откритата Пътна карта за Турск...

от тогавашния енергиен министър от държавното управление на Бойко Борисов - Теменужка Петкова, и от шефа на " Газпром " Алексей Милер, беше разгласен за липсващ и се търсеше през последните години. Наскоро се появи информация, че е открит в изтекла преписка на асистент на съветския политик Александър Бабаков, заместник-председател на съветския парламент. До момента няма публична информация от институциите в България.

 

Бойко Борисов винаги си самопредизвиква избори, в случай че е сигурен, че може да ги завоюва. Щом не го прави, това значи, че геополитическият фактор му тежи повече, в сравнение с вътрешнополитическият, смята Танчева.

 

" Натискът през оповестението на продължение на листата " Магнитски " беше прелестно съвпадане във времето на двете събития. Доколко е действително? Реално е, тъй като, когато има глобен по закона " Магнитски " за подкупване на водача на ръководещата към оня миг партия, а този, който е приемал подкупа, без значение, че дясната му ръка е глобен, само че той не е в листата, значи, че най-малко още едно лице търпи опасността да бъде включено всеки миг в листата " Магнитски ". Под външнополитически или геополитически аргументи имам поради това. Но световната политическа обстановка не благоприятства да се развиват естествени политически процеси нито в страната, нито в Европа, нито в света ", посочи тя.   

Според нея, ако Европейски Съюз желае да се бори за статут на световна мощ, би трябвало да си обезпечи допустимо най-ефективно и устойчиво ръководство, каквото в никакъв случай не е имал, това няма да се реализира, в случай че бъдат раздробени съществуващите политически съюзи, а в България ГЕРБ все още е обсъждана като най-силната политическа част от Европейската национална партия (ЕНП):  " Това е една от аргументите Борисов да продължава да ръководи в коалиция тъкмо с тази група (ПП-ДБ), която също се насочи към ЕНП ".

 

Тя акцентира, че в ГЕРБ решенията се вземат от водача Борисов и изказванията му, че Мария Габриел сама ще реши кои министри от кабинета ще резервира и след ротацията, звучат като скрита закана " Оправяй се, само че както аз кажа ". 

Весислава Танчева изрече мнение, че " постът на министъра на отбраната Тодор Тагарев ще е репер накъде отива тази коалиция ": " Той сподели, че повода за забавянето на БТР-ите за Украйна е в Министерство на вътрешните работи, а не в МО. Затова потегли офанзивата против Тагарев... Може би са ощетени и група корупционери, а във военната промишленост ползите са извънредно доста. Не толкоз бизнес ползи, а свързани с националната сигурност ". 

 

Ако нещо разтури тази коалиция и отидем на избори, това ще е националната сигурност и контролът на службите, където няма никакво съгласие сред партиите в ръководството, прогнозира комуникационният специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР